Bericht uit racexpress.nl

Wat een topjaar voor karttalent Julian van de Coterlet! Op zijn zevende al kampioen van Nederland!

 

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2023 16:36 Bericht uit racexpress.nl

 

 

MARIEMBOURG – Eigenlijk kan het niet, en toch deed Julian van de Coterlet het: de pas zevenjarige karter uit Spakenburg werd Nederlands kampioen IAME in de Mini Rookie-klasse. Dat hij rijdt tegen concurrenten die twee jaar ouder zijn deert hem ogenschijnlijk niets, getuige ook zijn resultaten tijdens de derde en laatste ronde van het NK. “Ik vind het leuk dat ik kampioen ben", was zijn reactie. De snelheidsduivel uit de equipe van PdB Racing gaat een mooie toekomst tegemoet als deze lijn zich doorzet.

 

Lees meer »

Hi! Ik ben Julian en dol op racen.

Ik ben Julian van de Coterlet, een jonge karting sensatie van slechts 7 jaar oud. Mijn avontuur in de kartingwereld begon pas twee jaar geleden, op 5-jarige leeftijd, maar sindsdien is het allemaal in een sneltreinvaart gegaan, of beter gezegd, in een F1-snelheid. :)

Het was in september 2021 toen ik mijn eerste rondje reed in Lelystad en toen wist ik het; Ik vind dit leuk! En toen begon ik met trainen in Lelystad. Al snel merkte iedereen dat ik een uitzonderlijk talent had, want ik slaagde erin om al heel snel de snelste tijd te rijden. Zelfs toen ik nog te klein leek voor de sport, bleef ik indruk maken op iedereen. In de lessen in Zwolle werd ik zonder twijfel de snelste van de groep. Het was op dat moment dat ik wist dat ik mijn passie had gevonden en vanaf dat punt was ik onverslaanbaar.

Mijn enthousiasme voor karten kreeg al snel gestalte toen ik mijn eerste kart, een Rocky kart, kreeg. Hoewel het een geweldige ervaring was, bleek het al snel dat mijn ambities niet zomaar tevreden waren. 6 maanden later kreeg ik mijn Honda Cadetx160, een snellere kart die mij hielp om steeds betere prestaties neer te zetten.

Met elke nieuwe kartingbaan die ik ontdekte, groeide ik als coureur. Ondertussen ook al verschillende en grotere karts gereden. Ik raasde over circuits zoals Spa, Strijen, Eindhoven, Venray, Genk, Mariembourg en ik had zelfs de kans om een paar keer in Italië te racen. Op 14 mei 2023 was ik de jonste pole sitter ooit met mijn 7 jaar. Dit was tijdens IAME Benelux Ostricourt. Met mijn vastberadenheid en toewijding aan het perfectioneren van mijn vaardigheden, begon ik steeds vaker op het podium te staan. Ik sleepte de derde plaats binnen op Strijen, waarbij Ik de jongste coureur ooit werd die dat voor elkaar kreeg. Niet lang daarna pakte ik een knappe tweede plaats in Venray. Het is duidelijk dat ik één doel voor ogen heb: de eerste plaats behalen. Samen met mijn monteur en coach Michael gaan wij voor goud.

Met mijn jonge leeftijd en al verbluffende prestaties op mijn naam, wordt er veel gesproken over mij binnen de kartingwereld. Met mijn vastberadenheid race ik door in mijn opkomende carrière. Op weg naar die felbegeerde eerste plek!

Mijn familie

Mijn Familie: Mijn Onmisbare Support Team

 

Ontmoet mijn geweldige familie: vader Jeroen, moeder Maria en zusje Jade-Maria. Ze staan altijd aan mijn zijde, vol geduld en aanmoediging. Tijdens trainingen is één van mijn ouders er altijd en bij wedstrijden zijn ze er allebei. Zelfs mijn zusje steunt me onvoorwaardelijk en haar geduld op de kartbaan is bewonderenswaardig. Zonder hun steun, tijd en opoffering zou mijn droom onmogelijk zijn. Ik ben hen enorm dankbaar dat ze in mij geloven en zoveel in mijn succes investeren.

Ik sta al best vaak in verschillende kranten :)